Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en voor de chatfunctie. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

Impact

Toegankelijke EdTech software

Impact ontwikkelt EdTech software op internationaal niveau. De huidige software is niet toegankelijk genoeg voor gebruikers met een visuele beperking. Met een nieuw design system is de gehele tool opnieuw opgebouwd en verbeterd op het gebied van UX en toegankelijkheid.

Impact 0 main

Klant
Impact by Instructure

Werkzaamheden en tools
Desk-research, interviews, Schetsen, Wireframes, UI/UX-Design, Design system, Digitale toegankelijkheid (WCAG), Figma, Miro, Jira

Design system

Het oude design system, met de grijze achtergrond, heeft een verouderde look en is niet toegankelijk genoeg voor gebruikers met een visuele beperking.

Het nieuwe design system InstUI gebruikt een toegankelijk font en is opgebouwd uit de kleuren wit, grijs, zwart en blauw. Hiermee blijft het contrast te allen tijde voldoen aan de WCAG-norm. Met dit design system zijn alle pagina's opnieuw opgebouwd.

Impact 1 instui
Impact 2 context

Context

De oude schermen bevatten weinig context. Vaak tonen ze alleen een titel en wat data.

De nieuwe ontwerpen bevatten een beschrijvende ondertitel die het doel van de pagina beschrijft. Op andere pagina's zijn duidelijke Key Statistics toegevoegd.

Voor het maken van verschillende rapporten waren er verschillende pagina's beschikbaar. Deze zijn nu samengevoegd tot een pagina waar het gewenste type rapport valt te selecteren.

Verbeteringen

De oude versie bevat een grafiek in de vorm van een halve cirkel. Deze mist context en is niet gemakkelijk af te lezen. Wat zegt een tevredenheidsscore van 90% bijvoorbeeld?

Via meerdere stappen is hier een nieuwe datavisualisatie voor ontworpen. Deze bevat een staaf die gemakkelijk is af te lezen. Maar geeft ook context aan de cijfers. Daarnaast wordt er ook, waar mogelijk, een link naar een artikel getoond om je scores te verbeteren.

Impact 3 arche