Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en voor de chatfunctie. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

Adchieve

Automatisch advertenties genereren

Adchieve is een tool die automatisch advertenties genereert op grote schaal voor een webshop. De tool is een stuk gebruiksvriendelijker en overzichtelijker en sluit nu volledig aan op de nieuwe huisstijl.

Adchieve overzicht

Klant
Adchieve

Werkzaamheden en tools
Desk research, Schetsen, Wireframing,
User Interface design, Design system, Sketch

Research

Na de briefing heb ik de opdracht in stukjes gedeeld. Om daarna per onderdeel onderzoek te doen naar best practices.

Hiermee onderbouw ik mijn keuzes aan de product owner. En met voorbeelden laat ik zien hoe andere digitale producten deze kennis gebruiken.

Daarnaast is het uiteindelijk voor de developers ook duidelijker.

Adchieve research
Adchieve workshop2

Workshop

De oude schermen bevatten weinig context. Vaak tonen ze alleen een titel en wat data.

De nieuwe ontwerpen bevatten een beschrijvende ondertitel die het doel van de pagina beschrijft. Op andere pagina's zijn duidelijke Key Statistics toegevoegd.

Voor het maken van verschillende rapporten waren er verschillende pagina's beschikbaar. Deze zijn nu samengevoegd tot een pagina waar het gewenste type rapport valt te selecteren.

Wireframes en design

Alle schermen zijn uitgewerkt als wireframes. Hiermee heb ik de lay-out kunnen communiceren aan de product owner,

Daarna zijn alle wireframes omgezet tot een volwaardig design.

Adchieve design
Adchieve designsystem

Design system

Tijdens het ontwerpen heb ik een design system ontwikkeld. De interface is het duidelijkst wanneer deze zo consistent mogelijk is.

Het design system helpt bij het hergebruiken van elementen, bespaard tijd en voorkomt verschillende varianten van een element.

Voor en na

De eerste versie van Adchieve begon als een kleine webapp gebouwd door hun eigen programmeurs. Na verloop van tijd werd het een onlogisch en onoverzichtelijk geheel.

Uiteindelijk is het een gebruiksvriendelijk product geworden die volledig aansluit op de nieuwe huisstijl. De nieuwe huisstijl is ontwikkeld door een andere partij.

Adchieve b&a